In Memoriam
Binnen onze vereniging konden we rekenen op de adviezen van J.van Praagh.

Onze adviseur en zeer gewaardeerd imker de heer Prof.Dr. J.P. van Praagh is na een kort ziektebed overleden. Job was een optimistisch mens die de Buckfastbijen in zijn hart had gesloten. Hij werkte als onderzoeker er dan ook hard aan o.a. in Celle om de gezondheid van de bijen te optimaliseren. En zich te verdiepen in de bijen genetica. 

Wanneer we Job belden voor advies was hij altijd bereidt om tijd voor je te nemen en de afgelopen jaren was hij aanwezig als spreker na onze ALV en op de BBV ledendag in 2016. Job was een denker en wilde ons veel leren. Job was met de trein gekomen naar de ledendag en als een verstrooide professor was hij vergeten uit te stappen op het goede station. Robert heeft hem toen snel opgepikt. Hij was bezig om een heel dik bijenboek te redigeren. En kon tijdens die werkzaamheden zich er helemaal in verdiepen.

We zullen Job missen zijn markante persoonlijkheid en kennis van de bijen kan hij zelf niet meer uitdragen. Laten we met elkaar stilstaan bij dit grote verlies en zijn liefde voor de Buckfastbijen zoveel mogelijk uitdragen. 

Artikel von Prof. Dr. Job van Praagh aus dem Jahr 2015.Veröffentlichung auf unserer Homepage mit freundlicher Genehmigung von Prof. Dr. Job van PraaghDen Artikel können Sie sich hier im als PDF (50 KB) anzeigen lassen oder herunterladen