Gemeinschaft der europäischen Buckfastimker e.V.

Mogelijkheden lidmaatschap Gemeinschaft der europäischen Buckfastimker e.V.  toelichting door Magnus Menges

Robert geeft tijdens de ALV van 24 februari aan dat verschillende gesprekken ertoe hebben geleid dat we als BBV lid kunnen worden van de Gemeinschaft der europäischen Buckfastimker e.V. De grootste non - profit grensoverstijgende bijenteelt organisatie binnen Europa.

De vergadering (24-2-2018) stemt in om als BBV lid te worden van de Gemeinschaft der europäischen Buckfastimker e.V.
Niemand wordt verplicht lid hiervan.
Alle leden krijgen de keuze om lid te worden.

De kosten om lid te worden zijn € 20,- per jaar. Dit komt bovenop de contributie van de BBV.


Magnus Menges als voorzitter en Niels Dietrich als vice voorzitter zijn verheugd met de instemming van de vergadering. Zij benadrukken nogmaals de ambitie om Europees samen te werken als het gaat om de Buckfastteelt. Ze benadrukken dat iedereen nodig is om de gezondheid en teelt van de Buckfastbij hoog in het vaandel te houden. Na de lunch volgt er nog een presentatie over de Gemeinschaft der europäischen Buckfastimker e.V.

Leden die lid worden steunen daarmee de Europese samenwerking mbt de Buckfastbij, worden uitgenodigd voor vergaderingen / workshops en ontvangen 4 keer per jaar het verenigingsblad; Der Buckfastimker.

NB: Vanzelfsprekend is het ook nog steeds mogelijk om zonder de BBV lid te worden van de Gemeinschaft de kosten zijn dan € 40,- per jaar.